Porträttet

Lär känna Peter, vår lager- och logistikchef

Vad var det som lockade med tjänsten som lager- och logistikchef?
– Långsiktighet, stabilitet, och närhet till produktionen. På Layher sker majoriteten av inköpen från Tyskland. Som kund behöver man inte oroa sig för långa logistikkedjor, utan vi kan få hem produkter med kort ledtid. Tysk kvalitet och lång hållbarhet på produkterna ser jag som en stor fördel. Min magkänsla sa att det var rätt ställe för mig och det stämde, jag trivs väldigt bra.

Vad är roligast med ditt arbete?
– Mixen mellan smått och stort, att det finns en stor variation av uppgifter på min to do-list. Tidigare i dag hanterade jag logistiken kring flyttstädning av den förra depån i Göteborg, därefter hade jag digitalt möte med en leverantör av externa produkter. En annan dag diskuterar jag transportavtal eller sköter logistiken kring avfallshantering, då får jag ta på mig en helt annan hatt. 

Vad uppskattar du med Layher som företag?
– Närheten till kollegorna och det öppna klimatet. Alla har varit väldigt hjälpsamma redan från starten. Man både får och ger hjälp och det finns inga hierarkier. Det uppskattar jag mycket.

Vilka utmaningar ser du fram emot?
– Det senaste halvåret har det varit mycket fokus på fastighetsrelaterade frågor. Vi bygger nytt kontor i Upplands Väsby, har precis flyttat vårt lager och ska återetablera det i Göteborg samt bygger varmgarage i Kåge. Utmaningen framåt är att spendera mer tid på strategiska beslut och sätta processer för lager och logistik, det ser jag fram emot.

Var ser du Layher om fem år?
– Vi har digitaliserats ytterligare. Jag ser att vi har ett lagerstyrningssystem (WMS) på plats med löpande inventering samt möjlighet att kunna styra och planera det operativa lagerarbetet smidigare. Sedan ser jag att vi har vårt nya affärssystem på plats, vilket är frågor som jag är delaktig i nu och som jag ser framför mig att vi har kommit långt med. I och med att jag sitter i ledningsgruppen kan jag vara med och påverka Layher framåt på ett sätt som känns givande.

Hur skulle du beskriva dig själv i tre ord?
– Envis, uthållig, positiv.


Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB