Referenser

Formställning, arbetsställning, trappor och HT 20-balkar i ett
Formställning, arbetsställning, trappor och HT 20-balkar i ett
Formställning, arbetsställning, trappor och HT 20-balkar i ett
Formställning, arbetsställning, trappor och HT 20-balkar i ett

Anders Engelbrektsson

Platschef på NCC Infrastructure 

”Jag som har varit ställningsbyggare ser ju vitsen med arbetsställning och stämp i ett vid dammbygge. Det finns en stor fördel när man kan bygga arbetsplan mellan dammpelarna. TG 60 är flexibelt, vi kunde sätta rör, kopplingar och komplettera efter behov. Dessutom kunde vi arbeta från flera olika nivåer och på inplankade arbetsplan i ställningen.”

Nya brobanor över hylte damm

Hylte Damm har genomgått säkerhetshöjande åtgärder som ny dammreglering och gjutning av nya brobanor.

Utförlig projektering

För att slutföra Hylte Damm sökte byggentreprenören en formkonstruktion med  integrerad arbetsställning som erbjöd både styrka och anpassningsbarhet. Layher presenterade en konstruktion för att gjuta brobanor som en helhetslösning med formställning, arbetsställning, trappor och HT 20-balkar i ett. Som en del av projekteringen visades formställningen Layher TG 60 i både 2D, 3D och som VR.

Flexibilitet med Layher TG 60

Genom att ha kvar en del av den äldre dammen med en avskiljande stålspont kunde man låta stämpställningens bottenskruvar vila på både på den torrlagda dammbottnen och på dammens välvda skibord då Layher TG 60 erbjuder stor flexibilitet. Stämptornen anpassades till underlaget och växlade mellan en höjd på 4,5 till drygt 10 meter och avslutades med toppskruvar och HT 20-balkar.

Räcken samt halkfria arbetsplattformar, om totalt 45 kvm, på olika nivåer gjorde arbetet med gjutning av brobanorna enkelt och säkert.

Kund: NCC Infrastructure för Statkraft
System som användes i projektet: Layher TG 60Allround
Plats: Hyltebruk/Nissan

Tillbaka till referenser