Ledare

En långsiktig strategi ger Mer Möjligheter

Layhers strategi är lika enkel som den är välbeprövad: Vi tillverkar, ni monterar. Det är en grundbult i vårt samarbete med våra kunder. Med denna tydliga uppdelning blir vårt samarbete långsiktigt och vi kan fokusera på att utveckla och leverera de bästa produkterna och i samarbete med er skapa nya affärsmöjligheter.

Just nu händer det mycket inom infrastruktur. Vägar, broar och järnvägar rustas och byggs ut över hela Sverige. Det är en stor och stabil marknad, där ställningsentreprenörerna inte är med så ofta som de borde. När det sker är det tyvärr ofta i rollen som bemanningsfirma för montagepersonal, inte som fullfjädrade entreprenörer som levererar en helhetslösning. Det vill vi tillsammans med er ändra på.

Ställningsentreprenörerna behövs
Infrastrukturbranschen behöver ställningsentreprenörerna. Det är ni som är specialister på att effektivt och säkert bygga ställningar som håller måttet. Steget från att bygga ställningar inom industri och bygg till att bygga formställning och armeringsställning är mindre än det kan tyckas. Det finns skillnader, somligt är mer komplext, men inom andra områden har ställningsentreprenörerna en klar fördel.

Layher TG 60 är en del av Allroundsystemet, och specifikt anpassad för de krav som ställs på en beräkningsbar formställning. Dessutom är den unik i branschen eftersom den också gör det enkelt att bygga en godkänd arbetsställning med allt vad det innebär i form av tillträdesleder, fallskyddsräcken och inplankningar.

Ett långsiktigt partnerskap
När vi på Layher har utforskat marknaden har vi tyvärr upptäckt att det är ovanligt att ställningsentreprenörerna vill lämna offert på formställning till byggbolaget som fått uppdraget att bygga bron eller tunneln. Det är många pusselbitar som behöver komma på plats. Förutom formställningen krävs det ofta att man kan stå för projektering, konstruktion och avsyning, samt leverera balkar, broknektar och andra sidoprodukter förutom ställningen.

Därför har vi under flera års tid arbetat fram ett affärskoncept, som vi i brist på samarbetspartner som har kunnat anta utmaningen, nu utvärderar och förbättrar själva i olika projekt. I det här numret av Högaktuellt berättar vi mer om Fyrspåret, Ättetorpbroarna och Solvarbo, sådana projekt.

Nikolaj Murikoff, vd på Layher AB i Sverige

It takes two to tango
Layhers strategi är att stötta och samarbeta med entreprenörer som bygger starka, välmående bolag som själva levererar en komplett lösning till kunden. Den strategin ligger fast. Därför är det mycket glädjande att vi snart kan lämna över stafettpinnen till er– även när det gäller infrastrukturprojekt. Prata med oss om ni också vill vara med på resan. Det blir garanterat både roligt, lärorikt och långsiktigt gynnsamt.

Nikolaj Murikoff, vd
Layher AB

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB