Redaktionellt

Välkomna till Layhers depå i Kåge!

Under året har det varit högtryck på Kyrkogårdsvägen 40 i Kåge. Från snöröjning, markarbeten, belysning och etablering av kontor till skyltning och att fylla på med ställningsmaterial inför öppnandet. Och inte minst, rekrytera en depåansvarig.

Nikolaj Murikoff VD Layher AB
Nikolaj Murikoff VD Layher AB

DEN 24 MAJ ÖPPNADES DEN EFTERLÄNGTADE DEPÅN. Veckorna dessförinnan hade medarbetare från huvudkontorets logistikavdelning varit på plats tillsammans med Layhers lokala säljare för att ta emot ett 15-tal bilar med totalt 390 ton ställningsmaterial. Några av lastbilarna gick med tågtransport från kombiterminalen i södra Tyskland till terminalen i Umeå, en transportlösning som minskade koldioxidutsläppet med åtskilliga ton. Andra gick till kombiterminalen i Eskilstuna och de som inte fick plats på tågen levererades med direktlastbilar.

– Tågtransport för lastbilssläp har utvecklats mycket de senaste åren. Godset packas effektivt på varje släp och levereras i samma skick. Vi hoppas att detta bara är början på hur vi i branschen kan bidra till att minska koldioxidutsläppen från våra transporter utan att göra avkall på leveranssäkerhet och kvalitet. Kostnaden är något högre men på sikt hoppas vi att prisbilden förbättras, säger Nikolaj Murikoff, vd på Layher AB.

Eric Serbassi Depåansvarig, Layher Kåge
Eric Serbassi Depåansvarig, Layher Kåge

– Vi hann knappt lasta av alla lastbilar innan första kunden kom med bil och släp och hämtade 36,5 ton industriställning. Det byggs mycket i norra Sverige och behovet är stort av en Layher-depå här, säger Fredrik Grass, leveransansvarig på Layher. Depån i Kåge är etablerad på en yta av 12 000 kvadratmeter. Under året ska det även uppföras en lagerhall på en del av ytan, för att underlätta lagerhållning av ställningsmaterial oavsett väderförhållanden. Lagerhallen byggs med Layher Allround, TG 60 och Keder XL och är konstruktionsberäknad som en permanent byggnad med allt vad det innebär för bland annat snö- och vindlaster.

Service helgfri vardag
Depån i Kåge håller öppet varje helgfri vardag mellan klockan 07 och 16. Depåansvarig är Eric Serbassi. Han arbetar med att starta upp, driva och utveckla depån samt ta emot och leverera ställningsmaterial. Med utgångspunkt från aktuella restriktioner är alla kunder välkomna att besöka depån, inte bara för att hämta material, utan även för att för att hämta monteringsinstruktioner, produktkataloger och ta en kopp kaffe.

– Nu har jag varit på plats i 3 veckor. Det är roligt och jag har fullt upp. Jag har tidigare haft kollegor här på plats men nu servar jag själv våra kunder. Idag plockar jag 4-5 småorder som jag bokat själv och som våra kunder snart kommer för att hämta. Förra veckan hade jag 7 stora lastbilssläp med inleveranser och en hel del som gick ut. Våra kunder hämtar leveranser både i stora lastbilar och med små pickuper. Det finns mycket att göra, berättar Eric.

Depån ligger 14 km norr om Skellefteå, i direkt anslutning till E4:an, 800 meter från avfarten Kåge N, inte långt från de stora fotbollsplanerna längs Kyrkogårdsvägen.

Layher Kåge, Kyrkogårdvägen 40

– Jag vill tipsa om att hålla koll på Google Maps, inte bara för våra öppettider utan även på våra koordinater, inför att man ska lämna eller hämta gods. Det är många som kör förbi vår adress Kyrkogårdsvägen 40. Då hamnar man vid kyrkogården istället och det kan vara krångligt att vända. Vi har stora skyltar på våra grindar, så håll utkik efter dem, säger Eric.

VÄLKOMNA TILL KÅGE
Kyrkogårdsvägen 40
934 32 Kåge
Tel: 0910-392 00

Foto: Layher AB/Sune Grabbe  Text: Hannah Fhager

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB