Ledare

En annorlunda och prövande tid

Nu när vi tagit oss igenom första halvan av 2020, så kan vi konstatera att inte mycket har blivit som vi förväntat oss. Vi har lärt oss en hel del nytt och fått anledning att ompröva många gamla sanningar. Det som för Layher skulle ha blivit ett festligt jubileumsår, med det tyska moderbolagets 75-års firande och invigning av vårt nya Säkerhetscentrum i Upplands Väsby, har hittills gått ut på ”social distansering” och att minska smittspridning. Många har drabbats hårt runt omkring oss – både vad gäller liv, hälsa och försörjning. Nu när vi går in i andra halvan av året hoppas vi innerligt att det är början på en återgång till det normala.

Helt säkert har krisen inneburit att vi fått en rejäl puff emot mer digitala samarbetsformer. Det som tidigare tog emot har nu blivit naturligt, och det kommer både vi och ni, våra kunder och partner ha nytta av. Parallellt med att vi digitaliserat vår egen vardag ser vi att intresset för Layher SIM stadigt ökar. För varje vecka blir det fler och fler som använder LayPLAN CLASSIC och LayPLAN CAD, och inser möjligheten att dela 3D modeller sparar mycket tid och underlättar arbetet. Faktiskt är det så att det digitala mötet många gånger är mer effektivt än att träffas ansikte mot ansikte till exempel när vi granskar 3D modeller.

Nikolaj Murikoff, VD på Layher AB i Sverige
Nikolaj Murikoff, VD på Layher AB

Strax före midsommar byggde vi färdigt Layher Säkerhetscentrum i Upplands Väsby – men istället för en stor öppningsceremoni med många gäster kommer vi senare i år bjuda in mindre grupper, flera gånger. Hursomhelst ser vi fram emot att börja mötas igen och dela er energi, entusiasm och idéer. Säkerhetscentrum kommer bli en mötesplats för utbildningar, seminarier och mycket annat, där Layher-användare kan mötas för att dela kunskap och utveckla nya, säkrare och effektivare arbetssätt.

I kristider skjuter staten till extra resurser till långsiktiga investeringar. Det innebär att Trafikverket får extra medel för att genomföra nödvändigt underhåll och stora infrastrukturprojekt tidigareläggs. På Layher har vi långsiktigt arbetat för att introducera säkra och effektiva ställningssystem även inom infrastruktur – både genom innovativa produkter som Layher TG 60, men också genom att utveckla en genomtänkt säkerhetsprojektering av formkonstruktioner tillsammans med Trafikverket och Håll Nollan.

Därför är det extra roligt att arbetet nu bär frukt och TG 60 börjar användas i stor skala även inom renodlade formställningsprojekt. Det visar vägen för affärsutveckling för våra ställningsentreprenörer enligt Layhers devis Mer Möjligheter. Ställningsbyggarna behöver ta plats även inom infrastrukturprojekten, för att ta vara på affärsmöjligheterna, men framförallt eftersom de kan tillföra mycket i form av säkerhetstänk, flexibilitet och effektivitet.

Vi hoppas att ni kommer att finna mycket intressant och läsvärt i 40:onde numret av Högaktuellt. Vi ser fram emot att möta er ute på projekt och på våra depåer i Upplands Väsby och Partille, där vi har välfyllda lager och kunniga medarbetare som delar er nyfikenhet och intresse för ställningsbranschen.

NIKOLAJ MURIKOFF
VD, LAYHER AB

Juli 2020

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB