Rullställningar

Layher öppnar Säkerhetscentrum

I höst öppnar Layher ett helt nytt Säkerhetscentrum i Upplands Väsby. Det är inte bara en ny byggnad utan också en helt unik möjlighet för Layhers kunder att ta del av teoretiska och praktiska produktutbildningar, och se både innovativa och beprövade lösningar inom byggnadsställningar, väderskydd, formställningar och eventsystem i den nya utställningshallen.

ALLA LAYHERS KUNDER OCH PARTNERS KOMMER FRAMÖVER HA UTÖKADE MÖJLIGHETER ATT SPETSA SIN KOMPETENS OCH DÄRMED VINNA NYA AFFÄRER. Layher utökar och erbjuder
mer möjligheter att bli en expert på företagets ställningssystem och konstruktioner genom det nybyggda Säkerhetscentrumet. Layher vänder sig också till partners med kurser för att bli en ännu bättre beställare av ställningar.

SÄKERHETSCENTRUM
Som ett led i Layhers riktlinjer att ständigt utveckla effektivare produkter så tas också säkerheten på stort allvar. I företagets eget Säkerhetscentrum ges de bästa förutsättningarna att både nya och
gamla produkter och säkerhetslösningar hanteras korrekt vilket innebär att utveckla en trygg bygg- och ställningsbransch.

-Layher ligger i framkant vad gäller att utveckla ställningsbranschen. När vi konstruerar produkter och lösningar är målsättningen att effektivitet och säkerhet skall gå hand i hand. Det ställer också ökande krav på användare och beställare och med det nya Säkerhetscentrumet kan vi samla mycket kompetens under ett tak och skapa en mötesplats för ställningsbranschen baserad på kunskap och nyfikenhet. VI är väldigt stolta över vårt nya Säkerhetscentrum och ser fram emot att så snart det är möjligt inviga denna mötesplats, men givetvis följer vi under den pågående pandemin alla myndighetsföreskrifter. Alla ska komma hem friska och oskadda efter en arbetsdag, säger Nikolaj Murikoff, vd på Layher.

UTBILDNING OCH PRAKTIK
Förutom kurser av externa utbildare, i exempelvis fallskydd, räddning, 9 metersutbildning med mera så kommer Layher presentera flera nya produktutbildningar. I utbildningarna varvas praktik med teori, och de teoretiska delarna hålls i nytt undervisningsrum för upp till 24 personer. Layher öppnar Säkerhetscentrum Mjukvaruutbildningar genom LayPLAN-suiten kommer möjliggöra en trygg och säker digitalisering av ställningsentreprenörernas verksamhet, med allt från enklare ritningar till avancerade konstruktioner. VR-stationen visar hur komplexa projekt enkelt kan presenteras för medarbetare och beställare. Utbildningarna innebär en unik kunskapsöverföring från Layhers egen tekniska avdelning och stora möjligheter till att utbyta erfarenheter och tillsammans driva utvecklingen framåt. En undervisning som hålls av medarbetare med lång erfarenhet och grundlig produktkännedom, och som därför kan exemplifiera både utmaningar och lösningar.

-Fördelarna för kunderna efter genomförd kurs är att de har större förståelse för och möjlighet att påverka sina projekt och tekniska lösningar. Med små medel kan våra tips snabbt förenkla kundernas
vardag, förklarar Per Hammar, teknisk chef på Layher.

UTSTÄLLNINGSHALL
På en yta av 400 kvadratmeter presenteras ett stort sortiment av Layher-produkter inom alla kategorier. I hallen visas nyheter och ställningslösningar, här kan man inspireras av effektiva montage och innovationer men även utföra praktiska moment. Praktiska utbildningar, som kombineras eller kompletteras med teori, i montage och nedmontering av allt från enkla byggnadsställningar till komplexa lösningar samt väderskydd och formställning kan ta plats inne i Säkerhetscentrumet. Utbildningsutbud och anmälan kommuniceras på layher.se när kurser finns tillgängliga, med förbehåll för ändringar och restriktioner exempelvis under tiden för pandemin.

Välkommen till Layher – Mer Möjligheter!

Foto: Magnus Strindberg
Illustrationer: Fredrik Wik
Text: Hannah Fhager

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB