Ledare

Ljusning i sikte

Ännu ett år med coronapandemi har passerat. Vi har lärt oss att vi behöver vara uthålliga för att klara detta tillsammans. Mitt bland alla bekymmer och bedrövelser, så har året också inneburit många stora projekt inom industri, bygg och infrastruktur och därmed att hela vår bransch visat styrka. 2021 har också fört med sig en hel del utmaningar vad gäller logistik och material, och vi jobbar för fullt med att rusta oss för 2022.

Digitala arbetssätt
Utmaningarna har också inneburit att digitaliseringstrenden fått en knuff framåt. Renoveringen av Eriksbergs bockkran är ett roligt exempel på när digital projektering och partnerskap blir avgörande för ett lyckat slutresultat. Förutom att den tekniska lösningen imponerar med många innovativa tillämpningar och produkter, så är projektet ett fint exempel på användning av digitala hjälpmedel. Förutom planering och projektering på distans, kom de digitala modellerna till praktisk användning på arbetsplatsen för att säkerställa ett effektivt och säkert montage. Se vår film om projektet på Layhers youtube-kanal.

Genom att också erbjuda 3D-laserskanning tar vi på Layher nu ett stort steg framåt mot mer tillförlitliga underlag för digital projektering av ställning. Med millimeterprecision skapas digitala underlag som möjliggör effektiv och optimerad ställningsprojektering i LayPLAN CAD. Planering och kontroll på den ”digitala tvillingen” resulterar i en hög grad av transparens och planeringssäkerhet vad gäller material, utförande, kostnader och deadlines. Digitala modeller kommer säkert få många andra tillämpningar inom montage, besiktning och förvaltning, och vi är bara i starten på utvecklingen. Hör av er till oss på Layher för att få veta mer om hur det går till och diskutera nästa projekt.

Plats för riktiga möten igen
Det är väldigt glädjande att eventsverige nu kommit i gång efter tvärniten i början av 2020. Många eventföretag har haft det tufft under pandemin, men samtidigt har flera utnyttjat möjligheten att strukturera om verksamheten för att vara startklara när det vänder. När det så blev dags för den 17:e säsongen av Idol spelade en Layher-läktare en central roll i scenografin i tv-studion. Kreativa projekt är alltid roliga och det är extra kul när våra produkter är med i ett sammanhang med så mycket glädje, energi och talang.

Under året har vi äntligen kunnat komma igång och genomföra utbildningar och kundmöten i vårt nya Säkerhetscentrum i Upplands Väsby. Vi ser fram emot att ta emot fler besökare och kursdeltagare under kommande år. Det är väldigt roligt med det positiva gensvar vi får på vår satsning att skapa en mötesplats där vi förutom produkter också kan erbjuda praktiska och teoretiska utbildningar.

Vi ser fram emot att återigen träffa hela branschen. Layher deltar på flera mässor under 2022. Först ut är Nordbygg under april, Underhåll i juni och mässan Trä & Teknik i augusti. Dessutom hoppas vi träffa många av er i samband med Göteborgsvarvet i maj. Men när det gäller att fördjupa diskussionerna om ställningar och projekt, så ser vi fram emot att möta er ute på projekt eller på plats i våra Kundcenter i Kåge och Partille eller vårt nya Säkerhetscentrum i Upplands Väsby.

Nikolaj Murikoff, vd på Layher AB

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB