Allround

FlexBeam – Hög lastkapacitet. Låg vikt.

Avancerade hängställningar, överbryggningar och utkragningar är inte någon match för Layher FlexBeam. Systemet optimerar materialanvändning och monteras snabbt och effektivt.

ALUMINIUMBALKEN FLEXBEAM HAR EN LÅG EGENVIKT. Med en höjd på endast 280 mm och flexibiliteten med längder mellan 3 till 7 meter är FlexBeam unik. Flera olika adaptrar skapar anslutning vid upphängning och påbyggnad, vilket möjliggör åtkomst där det krävs. Dessutom ger FlexBeam genom sin styrka nya möjligheter för mycket höga belastningar, jämfört med vanliga fackverksbalkar i aluminium och stål.

Applikationsexempel

MÖJLIGHETERNA ÄR OÄNDLIGA
FlexBeam-systemet har en sinnrik måttförskjutning som gör att det passar perfekt med alla Layhers systemmått. Med hjälp av balkskor, adptrar och fästen kan Allroundställning byggas både hängande från FlexBeam-balken och stående på balken. Hängande plattformar går att montera i ett flertal olika utföranden, beroende på tillämpning, genom ett urval av flexibla adaptrar. Plattformarna anpassas därefter enkelt till rätt arbetshöjd under exempelvis en bro. Upphängning kan göras direkt mot balken eller med mellanliggande Allroundspiror. Vid behov skarvas FlexBeam med en skarv, som snabbt låses med bult och sprint, för att uppnå önskad längd.I ovankant på varje FlexBem finns en inbyggd U-profil för direkt montage av vanliga U-plattformar. Och naturligtvis finns plattformslås till systemet för att förhindra att plattformarna oavsiktligt kommer ur sitt läge.

STARKARE OCH MER BÖJMOMENT
Flexbeam är starkare och klarar mer böjmoment och tvärkraft än traditionella aluminiumfackverk och stålfackverk. Inte mindre än 3 gånger högre böjmoment och 14 gånger högre tvärkraft än aluminium-fackverk 450!

FLEXBEAM VS. ALUMINIUMFACKVERK 450

  • Tre gånger högre tillåtet böjmoment
  • 14 gånger högre tillåten tvärkraft
  • 40 % lägre bygghöjden – FlexBeam är endast 280 mm hög
  • Ingen horisontell stagning behövs normalt sett
  • U-profil i ovankant på FlexBeam, för montage av U-plattformar som säkras med plattformslås

Foto: Layher

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB