Layher AGS
Allround

Layher AGS

Layher AGS är ett förmonterat kollektivt fallskydd för Allroundställning. Det innebär att alla montering utförs från ett fallskyddat bomlag, vilket i första hand är Arbetsmiljöverkets rekommendation enligt AFS 2013:4, 53 §.

AGS främsta fördelar:

  • Kollektivt fallskydd på nästa bomlag
  • Snabb montering/demontering utan verktyg
  • Flexibel monterings/demonteringsriktning
  • Lightweight, höghållfast stål med hög bärförmåga
  • En del av Layher Allround ställningssystemet

AGS-KOMPONENTER

AGS-spira
AGS-spiran har samma bärande egenskaper som Allround LW spiran på 2 m. Räcket kan monteras helt utan verktyg tack vare de röda räckesfästena.

AGS räcke
Den innovativa anslutningen för AGS-räcket gör det möjligt att montera de båda AGS-räckena (över- och mellanledare) i de låsta röda räckesfästen på en redan monterad AGS-spira och därefter fästa räckenas ändar i en ny AGS-spira. Sedan lyfts skyddsräcket upp till nivån ovanför. Det är möjligt att montera räcken både på in- och utsidan av ställningen utan extra tillbehör. Räcket uppfyller kraven på kollektivt fallskydd enligt Arbetsmiljöverket.

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB