Allround

Nyhet! Layhers nya LW-stålplanka

En bra produkt har blivit ännu bättre! Den nya LW-stålplankan lanseras under sommaren i Sverige. Genom att använda höghållfast stål, tunnare godstjocklek och en smart utformning av profilen har vikten på stålplankan kunnat reducerats 10 % med bibehållen hög lastkapacitet.

LAYHERS NYA STÅLPLANK LW ÄR LÄTTARE – MEN DEN ÄR MER ÄN SÅ. Den nya stålplankan är helt kompatibel med tidigare generationens stålplank T4. Det är därför inget problem att stapla dem vid laghållning eller transport, då stålplankan är självlåsande. Plattformsytan förblir jämn även vid kombination av den äldre stålplankan.

En ny profil med tvärgående förstärkningar och stansade hål skapar stabilitet och säkerhet. Plattformen är fortsättningsvis lika stabil och halksäker, som användare märker man ingen skillnad trots mixade plattformsgenerationer.

Den nya stålplankan från Layher har en hög säkerhet och beroende på längd godkänd upp till lastklass 6. LW-stålplankan är typkontrollerad av RISE.

BÄTTRE ERGONOMI OCH LÄGRE VIKT
Det nya gavelstycket har förbättrats och man får ännu ett säkrare och stabilare grepp vid hantering. Den optimerade långsidans profil blir en fördel när man langar LW-stålplankan för montage. Precis som tidigare kan gavelstyckena placeras över krans och låsbult kan användas i de stansade hålen. Dessutom tas krafter upp från spännband vid transport.

Vikten på U-stålplank 3,07 m har reducerats hela 10 % med Layher LW. Den är mer ergonomisk och lätthanterlig. Tack vare en lägre vikt på den nya stålplankan LW hanteras färre kilo under montage vilket visar sig i minskad arbetsbelastning och högre montagekapacitet

PRODUKTFÖRDELAR
Viktbesparing upp till 10 % med bibehållen lastkapacitet – vilket innebär en lägre arbetskostnad, förbättrad logistik och bättre ekonomi.

  • Kan användas upp till lastklass 6 (≤ 2,07 m) som vanlig plattform.
  • Uppfyller fallprov med 100 kilos stålkula och är därför godkänd som fallskydd från tak.
  • Tvärgående förstärkningar och stansade hål skapar stabil och säker yta, eliminerar halkrisk.
  • Förbättrad hantering tack vare utvecklade gavelstycken och långsidor, bättre ergonomi och ökad säkerhet
  • Kan kombineras med tidigare generationens stålplank, både vid logistik och montage.

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB