Ledare

Bauma betyder spännande nyheter!

Juni 2019

I april var det dags för den gigantiska byggmaskinmässan Bauma i München som hålls vart tredje år. Mässan lockade i år en rekordpublik på 620 000 besökare under sju mässdagar. Bauma är hemmaplan och i vanlig ordning pekade Layher ut framtiden för ställningsbranschen. I den 500 m² stora montern var det högt tryck med mängder av besökare, nyheter och aktiviteter i två etage. Bland höjdpunkterna märktes framförallt LW-stålplankan, FlexBeam och Layher SIM.

FÖRBERED FÖRETAGET FÖR DEN DIGITALA FRAMTIDEN MED LAYHER SIM
I förra numret av Högaktuellt skrev vi om hur ställningsentreprenörer kan arbeta framgångsrikt med projektering i LayPLAN CAD och LayPLAN CLASSIC. Dessutom presenterade vi den nya funktionen för 3D-visualisering i LayPLAN CLASSIC. Mottagandet blev överväldigande och vi har fått ett stort antal förfrågningar.

Det är tydligt att en förändring är på gång i ställningsbranschen och att intresset ökar för att projektera både enklare och mer komplexa ställningar. I allt större utsträckning efterfrågar kunder inom både bygg och industri att ställningarna planeras i förväg med hjälp av ritningar. På så sätt effektiviseras montage och kommunikation förbättras med beställaren. Dessutom förenklar digitala ritnings- underlag både anbud, avtalsskrivning och avräkningar.

Layher har nu återtagit full kontroll över support och försäljning av programvarorna i LayPLAN-familjen. Det innebär en smidigare hantering och ett tydligare fokus på utveckling. Dessutom säljs LayPLAN numera som en licens med en engångskostnad där alla uppdateringar ingår.

QUO VADIS?
En annan uppskattad nyhet är LayPLAN VR Viewer för visualisering av 3D-modeller t.ex. i VR-glasögon. Hör av er så hjälper vi på Layher till med att skapa en VR-modell av ert specifika projekt, antingen det är skapat i LayPLAN Classic eller LayPLAN CAD. En VR-modell gör garanterat intryck på beställaren och möjliggör ett fördjupat samarbete och djupare förståelse för vad beställningen innebär.

På Layher har vi projekterat ställningar i 3D i nästan 20 år för att illustrera lösningsförslag, estimera tider och materialmängder och som grund för konstruktionsberäkningar. Vi har även arbetat med BIM-modeller under ett flertal år för att utföra kollisionskontroller. Med Layher SIM, Scaffold Information Modelling, blir verktygslådan mer tillgänglig.

På Layher är vi övertygade att detta bara är början på resan. Exakt hur dessa verktyg kommer att komma till full daglig användning får framtiden utvisa, men det är en spännande framtid full av möjlig- heter som virtuella säkerhetsronder och monteringsvägledningar, eller robothjälpmedel som underlättar arbetet för montörer och projektörer.

Layhers nya stålplanka lightweight
Layher Stålplanka LW

HARDER, BETTER, FASTER, STRONGER
Bauma bjöd dessutom på gedigen, grundmurad produktinnovation i klassisk Layheranda. Efter 15-års trogen tjänst är det dags att komplettera Layhers stålplanka T4 med en lightweight-version. En bra produkt har blivit ännu bättre, vilket innebär bättre ekonomi, ergonomi och säkerhet. Givetvis är LW-stålplankan helt kompatibelt med alla äldre plattformar till Allround och SpeedyScaf, vilket tryggar er investering.

Layher FlexBeam
Layher FlexBeam


En mer radikal innovation är det nya FlexBeam systemet som öppnar helt nya möjligheter. Ett effektivt och smidigt balksystem för häng- konstruktioner, utkragningar och överbryggningar där höga laster kombineras med krav på en utrymmeseffektiv lösning. Ett flertal projekt har redan genomförts i Europa.

Nu ser vi fram emot att tillsammans med våra kreativa kunder göra verklig skillnad med dessa innovationer. Tillsammans utvecklar vi branschen!

Nikolaj Murikoff VD Layher AB NIKOLAJ MURIKOFF VD, LAYHER AB

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB