Redaktionellt

Cresto och Layher i ny film om personligt fallskydd och förankringspunkter

En vacker vinterdag sågs Cresto och Layher på en fasadställning i Göteborg, uppförd av Libergs, för inspelning av Crestos nya säkerhetsfilm.

CRESTOS FILMKONCEPT ÄR ATT LÄTTILLGÄNGLIGT PRESENTERA HUR MAN ARBETAR SÄKERT MED PERSONLIGT FALLSKYDD I OLIKA MILJÖER. De har tidigare publicerat två korta filmer om arbete i skylift respektive arbete på tak. Därefter har det kommit önskemål om en liknande film av säker infästning vid ställningsarbete på hög höjd.

– Det var vår nordiska försäljningschef Stefan Johansson som föreslog att vi skulle samarbeta med Layher. Vi har fått frågor på hur man arbetar med fallskydd i ställning men våra instruktörer är inte experter på ställning, vi är experter på fallskydd. Båda företagen Cresto och Layher har ett säkerhetstänk, därav samarbetet, säger Johanna Ny, varumärkeschef på Cresto Group.

Alexander Carlsson, instruktör och kundrådgivare på Cresto och Fredrik Wik, projektingenjör och utbildare på Layher medverkar i filmen.

– I filmen visar Alexander hur man använder det personliga fallskyddet för att arbeta säkert och effektivt under uppsättning och demontering av ställning. Fredrik svarar på Alexanders frågor och är vår expert i filmen gällande förankringspunkter, arbetsmiljö, AFS och så berättar han om olika typer av ställningar, berättar Johanna.

Layher Cresto personligt fallskydd Fusion Active
Fusion Active 1118

Crestos produkter som presenteras i filmen är helselen Fusion Active 1118, ett 3,5 meters bandblock, en enkel falldämparlina och en stödlina. Helselen är framtagna i ett samarbete mellan ställningsbranschen och Cresto. Dess fördelar är bland annat komforten, att den är smidig att ha på sig hela dagen även om man inte använder den aktivt hela tiden.

– Selen har vi tagit fram särskilt för ställningsbyggare och går att kombinera med verktygsbälte. Man ska känna att man har kontroll och är säker även på hög höjd, förklarar Johanna.

Prova vilken storlek som passar dig bäst på våra depåer i Upplands Väsby och Partille. Vi lagerför de flesta storlekar för att göra det smidigt för dig och dina kollegor.

Köp selen i Layhers webbshop.

Se rekommenderade förankringspunkter på sidan 8 i monteringsinstruktionen för Layher Allround.

Foto: Cresto

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB