Ledare

Den som väntar på något gott…

December 2018

Välkomna till ett nytt nummer av Högaktuellt! I dagens digitala värld med uppskruvat tempo och oräkneliga nyhetsflöden vill vi göra Högaktuellt till ett intressant och inspirerande magasin. Hör av er till redaktion@layher.se och berätta vad ni tycker och tipsa om vad ni vill se mer av.

OMKÖRNINGSLÄGE INOM FORMSTÄLLNING
Vi har med glädje sett att beställarledet på allvar fått upp ögonen för fördelarna med väderskyddat byggande och nu föreskriver väderskydd oftare och bättre. Nu är vår förhoppning och målsättning att ett liknande paradigmskifte kan sättas igång inom infrastruktur. Branschen kommer successivt att tvingas till ett större fokus på arbetsmiljö och säkerhet, vilket gör att dörrar öppnas för skickliga ställningsentreprenörer.

Med Allround TG 60 kan Layherkunder utöka sin affär med formställning, som ett tillväxtområde när bostadsproduktionen bromsar in. Utmaningen är att vi gemensamt behöver bygga ny kompetens och nya säljkanaler. Ledtiderna är längre och projekten innehåller flera nya moment, men de är långt ifrån omöjliga att bemästra. På Nordbygg byggde vi en komplett, beräkningsbar formställning med primärbalk, broknektar och form. Och inte minst viktigt, med TG60 är det snabbt och enkelt att integrera formställningen med en säker arbetsställning med godkända räcken, trappor och plattformar.

Vi kommer att jobba hårt framöver för att se fler genomförda formställningsprojekt med TG 60 eftersom vi är övertygade att det bidrar till bättre arbetsmiljö och säkerhet. Hör av er om ni vill vara med! Layhers strategi ligger fast ni monterar och genomför projekten, vi tillverkar och ger support.

DEN ALLRA BÄSTA OCH VÄRSTA AV TIDER
2018 har varit ett år fyllt av tuffa utmaningar men också av roliga framgångar. Våra kunder har byggt mer ställning än någonsin tidigare och tillsammans har vi genomfört många framgångsrika projekt som bidragit till högre kvalitet, säkerhet och effektivitet. Men samtidigt som vi levererat ut mer material till fler projekt än någonsin har vi också kämpat med att leverera tillräckligt mycket, tillräcklig snabbt. Vi är väl medvetna om de stora påfrestningar som detta inneburit för våra kunder och vi fortsätter att bygga förutsättningar för att problemen inte skall upprepas.

Vårt nya kundcentrum i Partille är färdigställt och står väl rustat med material för att serva alla kunder i västra och södra Sverige med snabba leveranser av hela vårt standardsortiment. Vi har organiserat om stora delar av vår lagerstyrning för att bättre och enklare kunna möta era behov med rätt produkt i rätt tid. Fabriken i Eibensbach driftsätter nu stora kapacitetsinvesteringar; en ny produktionslinje för stålplank, en ny tillverkningscell för Allround LW-spiror, flera robotceller för helautomatiserad svetsning av u-tvärbommar och konsoler. Och ”Günther”, svetsroboten för aluminiumtrappor i Güglingen, har fått en tvilling.

Jag vill passa på att tacka alla våra fantastiska kunder för det gångna året. Det har inneburit tuffa utmaningar och hårt arbete för både oss och er. Vi är väldigt glada över det förtroende och den lojalitet ni visar oss.
Vi ser fram emot ett nytt och framgångsrikt 2019 tillsammans!

Nikolaj Murikoff VD Layher AB
Nikolaj Murikoff VD Layher AB

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB