Porträttet

Kalle trivs med kunderna i syd

Juni 2019

Kalle Almén är sedan årsskiftet 2018/2019 Layhers säljare i södra Sverige. Mötet med kunderna är det som Kalle brinner mest för och dessutom sägs de ha skön mentalitet.

BYGGBRANSCHEN HAR VARIT EN STOR DEL AV KALLES LIV. Han började som lärling vid 16 års ålder och jobbade under alla skollov, efter gymnasiet fortsatte han som snickare tills för några år sedan då han sadlade om till kalkylingenjör och utesäljare för ett företag inom lättbetong. Men Kalle ville ha mer kundmöten, sälj och service.

– Det är roligast att träffa våra kunder. De är riktigt härliga här nere. Mentaliteten, de är enkla att ha att göra med, glada, lättsamma men ändå seriösa. Det är ju tur för jag är ju den enda säljaren i syd, kunderna blir ju lite som mina kollegor också, berättar Kalle glatt.

”Det är roligast att träffa våra kunder.”

Som säljare har man en varierad arbetsvecka med allt från att besöka projekt i distriktet, som sträcker sig mellan Ystad, Falkenberg och Oskarshamn, till offertförfrågningar och problemlösning.
– Jag jobbar på att förbättra mig och få större förståelse rent tekniskt när det gäller våra ställningslösningar. Bli ännu kunnigare för att förstå och lösa kundernas behov. Även om man lärt sig grunderna så är det oftast inte det kunderna frågor om, det är mer avancerade grejer. Men jag vill att kunderna kommer med sina problem för då måste jag gräva djupare och lära mig mer. På sikt vill jag förstås bli expert, jag drivs av att hjälpa kunden, förklarar Kalle.

Kalle menar ändå att det inte är ett ensamt jobb, kollegorna på Layher finns bara ett telefonsamtal bort när han behöver dem. Och säljkåren träffas då och då för att få information om Layhers nyheter.
– Jag har nästan daglig kontakt med någon på Layher, kollegorna är väldigt hjälpsamma. Vi ses på säljmöten i Stockholm, i projekt hos kund och gör en del personalaktiviteter. Jag tycker det fungerar riktigt bra faktiskt, säger Kalle.

Vi närmar oss byggsemester och Högaktuellt undrar om Kalle har några semesterplaner.
– Jag kommer vara ledig vecka 27 och 28, kanske gör någon spontanresa. För övrigt kommer jag vara tillgänglig för våra kunder i sommar.

Boka ett möte med Kalle!

Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB