Porträttet

Säg ciao till Simone Tironi, projektingenjör

Hur kom det sig att du lämnade Italien för Sverige?
– Min fru jobbar här, så kärleken förde mig hit. Det var precis innan Covid-pandemin, så det jobb jag blivit lovad drogs tillbaka. Istället studerade jag svenska språket och när Layher erbjöd mig tjänsten som projektingenjör kände jag att det klickade. Min kompetens som civilingenjör med kunskap inom modulära konstruktioner och Layhers affärsområden var en perfekt match.

Vad är roligast med ditt arbete?
– Min roll som projektingenjör är varierad. De första två åren arbetade jag mest med infrastrukturprojekt, nu ligger fokus mer på generella byggrelaterade projekt. Det är två komplett olika sätt att jobba. Idag har jag direktkontakt med kunder i större utsträckning. Projekten är både stora och mindre omfattande. Detaljer och tillämpningar varierar, vilket är kul.


Vad uppskattar du mest med Layher som arbetsplats?
– Redan från start var mitt första intryck att arbetsmiljön är bra. Lagandan är stark och från ledningens sida märks det att de är engagerade i oss medarbetare. Jag uppskattar att bli pushad att ständigt utvecklas.


Hur kommer Layher att utvecklas de närmaste åren, tror du?
– Just nu är digitalisering ett viktigt och aktuellt fokusområde. Branschen visar en ökad efterfrågan av digitala lösningar och tjänster ur olika aspekter. På Layher ligger vi i framkant för att möta det behovet idag såväl som i framtiden.


Beskriv dig själv i tre ord?
– Matälskare – framför allt pizza, jag är trots allt italienare. Strukturerad. Kreativ.


Relaterade artiklar

Tillbaka till Högaktuellt

Dela gärna artiklar men ange källan. Utdrag ur artikel eller kopiering av fotografier får inte publiceras i annan media utan godkännande av Layher AB. Tipsa redaktionen om projekt där Layhers ställningssystem används: redaktion@layher.se

Ansvarig utgivare: Gustav von Segebaden
© Copyright Layher AB